Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση εργασίας της δημοτικής μας παράταξης με επίκεντρο την οργανωτική δομή. Πρακτικό ζητούμενο αποτελεί ο συγχρονισμός ατόμων και (εσωτερικών) ομάδων που θα ενσωματώνει αρμονικά τους ατομικούς ρόλους με τη συνολική παραταξιακή πρακτική και στόχευση.

Διακριτή είναι η ομάδα των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων (Κώστας Αγγελής, Θάνος Τσιαμπάς, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Χρήστος Κιάκος, Ρούλα Αλεξανδρή και Γιάννης Κουράσης) που αποτελεί την ουσιαστική προμετωπίδα της παράταξης εκ της θεσμικής θέσης.

Σε σχέση με τον εσωτερικό μετασχηματισμό, κεντρικό στόχο αποτελεί η αξιοποίηση του συνόλου του στελεχιακού παραταξιακού δυναμικού που περιλαμβάνει εξαιρετικούς Χαλανδραίους συμπολίτες μας. Η επικεφαλής του “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” Κρίστη Αγαπητού παρουσίασε τις πρώτες θέσεις ευθύνης, καθώς και τα αντίστοιχα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την οργανωτική δομή.

Η νέα θέση που εισάγεται είναι του γενικού Συντονιστή και Υπεύθυνου για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Επικοινωνία της παράταξης.

Ο ρόλος του περιλαμβάνει:

–  Την εισήγηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης και την ορθή της υλοποίηση.

–  Τον συντονισμό των Ομάδων Εργασίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις.

–  Τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της παράταξης και την ουσιαστική της εφαρμογή.

Τη θέση αναλαμβάνει ο Γιώργος Θέος, (δημοτικός σύμβουλος 2019-2023), πολιτικό πρόσωπο με το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα κοινά του Χαλανδρίου, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και ανθρώπινου δυναμικού, πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος.

Η Υπεύθυνη Οργανωτικής Διαχείρισης, με την Ομάδα Υποστήριξης, ουσιαστικά (συνεχίζει να) λειτουργεί τον λειτουργικό (operational) τομέα της παράταξης, όπως ακριβώς αποτυπώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προεκλογικά. Τη θέση αναλαμβάνει η Βασιλική Αρβανιτοπούλου, διακεκριμένο στέλεχος με μακρά εμπειρία στη Διοικητική Οργάνωση, που η συνεισφορά της προεκλογικά διασφαλίζει την επιτυχή συνέχεια του μοντέλου διοίκησης.

Σε σχέση με τις Ομάδες Εργασίας, ορίζονται οι πρώτοι τομεάρχες Έργου.

 

Συγκεκριμένα:

  • Τομεάρχης Οικονομικής & Λογιστικής Λειτουργίας του Δήμου ορίζεται η Αρετή Γαβριηλίδη (μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Γενική Διοίκηση), στέλεχος με συνολική υπηρεσία 33 ετών στον Δήμο Χαλανδρίου (2014-2021: Προϊσταμένη του Τμήματος Εισπράξεων και Πληρωμών της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης).
  • Τομεάρχης Έργων Πόλης και Υποδομών ορίζεται ο Μάνος Δωρής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιων Οργανισμών & Επιχειρήσεων), στέλεχος με εμπειρία σε μεγάλα τεχνικά και κατασκευαστικά έργα και σε θέσεις ευθύνης στις ΣΤΑ.ΣΥ και στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.).
  • Τομεάρχης Πολιτισμού και Πολιτιστικών Δράσεων της πόλης ορίζεται ο Γιώργος Μητρόπουλος, στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Μεταξύ άλλων, παραγωγός και οργανωτικό στέλεχος στο Τρίτο και στο Δεύτερο Πρόγραμμα για πάνω από 30 χρόνια (μέχρι το 2013), εμπνευστής εμβληματικών πρωτοβουλιών στα μουσικά δρώμενα του τόπου  και ιδρυτής του σημαντικού ραδιοφώνου “Μεταδεύτερο”.

“O μετασχηματισμός της παράταξης σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, με ευέλικτη δομή και διαδικασίες, προχωράει με ουσιαστικά βήματα. Εύχομαι “καλή επιτυχία” στα πρόσωπα που κλήθηκαν να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους και θέσεις ευθύνης. Είναι πρόσωπα της απόλυτης επιλογής και εμπιστοσύνης μου. Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της παράταξης που στελεχώνουν τις Ομάδες Εργασίας αφού αποτελούν την ψυχή της παράταξης”, δήλωσε η Κρίστη Αγαπητού.